IP Adresi Nedir?
İnternet üzerinden bağlantı sağlayan her cihaz için IP adresi gerekmektedir. Öz…
IP Adresi Nedir?
Pzt, 15, Şub, 2021 17:32

IP Adresi Nedir?

İnternet üzerinden bağlantı sağlayan her cihaz için IP adresi gerekmektedir. Özellikle iletilecek olan bilginin doğru şekilde aktarılabilmesi için kullanılmaktadır. Bu nedenle iletim numarası olarak da bilinir. IP4 ve IPV6 İki farklı türü bulunmaktır.

 

İP Adresi Nedir?

 

IPv4 Nedir?
Kullanıcılar için bilgisayarın kimliği olarak tanımlanır. Bir ağ üzerinde bulunan cihazların tanımını ve aynı zamanda cihazlar arasındaki veri alışverişini gerçekleştirmek amacıyla kullanılır.

Standart internet protokolü olarak bilinmektedir. 32 bitten oluşmaktadır. İçerisinde bulunan rakamlar 0 ile 255 arasında değişmektedir. Örn: 1.1.1.1

 

IPv6 Nedir?

IP adreslerinin kullanımı günümüzde neredeyse tükenme aşamasında olduğu için IPv6 adresleri oluşturulmuştur. Hazırlanmış olan bu adresler 128 bitten oluşmaktadır. İnternet bağlantısı olan bilgisayarlarda bilgi iletimini sağlamanın yanı sıra pek çok farklı avantaj sağlamaktadır.

Örn: 1999:6:13:0:0:1962:2:15

IP Adresi Ne İçin Kullanılır?

Her cihaz internete çıkabilmesi için bir ip adresi olması gerekmektedir. İnternet servis sağlayıcınız tarafından verilen ip ile internete çıkış yapabilirsiniz ve vu sayede bilgisayarlar için gerekli tanımlamalar kolayca yapılabilir.